SERVICE ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΜΑΝΩΛΟΓΛΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

H εταιρία ΜΑΝΩΛΟΓΛΟΥ-MAZDA,εκτός των γνήσιων ανταλλακτικών και αξεσουάρ, είναι σε θέση να σας προσφέρει υπηρεσίες εργοστασιακού service, διάγνωσης, συντήρησης,

Στη ΜΑΝΩΛΟΓΛΟΥ-Mazda δεν ενδιαφερόμαστε απλά για τη φροντίδα του αυτοκινήτου σας, ενδιαφερόμαστε συνολικά για εσάς, τον πελάτη μας.

Τηλεφωνήστε σήμερα στο 2381083088, 2381089388
ή στο manologloumazda@gmail.com

Υπηρεσίες Επισκευής και Συντήρησης Mazda

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτό είναι το νέο Mazda MX-5 (video)

Στη Βαρκελώνη, το Τόκυο και το Μοντερέυ στις Η.Π.Α. έγινε η ταυτόχρονη αποκάλυψη της τέταρτης γενιάς του θρυλικού πλέον MX-5. Το μικρό roadster που στην 25χρονη ιστορία του έχει πουλήσει 947.123 μονάδες, αποτελώντας το αντικείμενο του πόθου σε όσους λατρεύουν την οδήγηση.
ADVERTISEMENT
Το νέο MX-5 με μήκος 3.915 χιλ. είναι 105 χιλ. πιο κοντό, έχοντας ύψος 1.730 χιλ. δηλαδή 20 χιλ. χαμηλότερο, αλλά παράλληλα είναι 10 χιλ. πιο πλατύ (1.235 χιλ.).
Το μεταξόνιό του είναι κατά 15 χιλ. μικρότερο σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, ενώ περιορισμένοι κατά 90 χιλ. είναι και οι πρόβολοι, εμπρός και πίσω.
Επίσης είναι 100 κιλά ελαφρύτερο, που το φέρνει πιο κοντά στο μοντέλο της πρώτης γενιάς, ενώ έχει το χαμηλότερο κέντρο βάρους από όλες τις προηγούμενες γενιές.
Η Mazda σε αυτή τη φάση δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με τα μηχανικά μέρη του νέου μοντέλου, ωστόσο, με δεδομένο ότι θα βασίζεται στην τεχνολογία SKYACTIV-G, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα «φοράει» τον 2λιτρο 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης και πολύ πιθανό είναι να δούμε στην Ευρώπη και μια βασική έκδοση με κινητήρα 1,5 λίτρων.
Όσον αφορά τα κιβώτια ταχυτήτων, η βασική επιλογή θα είναι ένα χειροκίνητο έξι σχέσεων, ενώ διαθέσιμο θα είναι ως έξτρα και ένα αυτόματο, κυρίως για την αγορά της Αμερικής.
Σχεδιαστικά, το νέο MX-5 ακολουθεί τη φιλοσοφία KODO, με το αποτέλεσμα να είναι ορατά πιο ελκυστικό από τα μοντέλα προηγούμενης γενιάς. Πιο κομψό, με λεπτά φωτιστικά σώματα, χαμηλό καπό, αλλά και συνολικά χαμηλότερο αμάξωμα, με τις πόρτες να «κατεβαίνουν» λίγο για να παρέχουν καλύτερη ορατότητα στους επιβάτες, με τη γραμμή να ανεβαίνει ξανά πάνω από το πίσω φτερό, δημιουργώντας μια «αόρατη» μικρή αεροτομή, «παίζοντας» με τη σχεδίαση του τελειώματος της πόρτας του χώρου αποσκευών.
Στο εσωτερικό, όπως οι άνθρωποι της Mazda ανακοίνωσαν κατά την παρουσίαση, έγινε σοβαρή αναβάθμιση στα υλικά κατασκευής, με την ποιότητα τώρα να είναι ανώτερη των προκατόχων του, ενώ όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η τεχνολογία βρίσκεται και εδώ στο επίκεντρο, με μια αναδυόμενη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό.
Όπως πάντα, η οδηγοκεντρική σχεδίαση πρωταγωνιστεί, με τα πάντα να είναι ρυθμισμένα με γνώμονα τον οδηγό, έτσι ώστε αυτός να νιώθει ένα με το αυτοκίνητο.
Η αρχιτεκτονική της ανάρτησης αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ενώ όσον αφορά το σύστημα πέδησης, συναντάμε αεριζόμενους δίσκους εμπρός και απλούς πίσω, με την υποβοήθηση του τιμονιού να είναι ηλεκτρική.
Φυσικά, όπως όλα τα MX-5 και η νέα γενιά του έχει το απόλυτο ζύγισμα ανάμεσα στους δυο άξονες με κατανομή βάρους 50:50.
Αυτό που δεν ανέφεραν στην παρουσίαση, είναι θα υπάρξει στο μέλλον και hard top έκδοση, όπως και στις τελευταίες γενιές του μοντέλου. Το νέο Mazda MX-5 θα το δούμε επίσημα από κοντά στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, στις αρχές Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: