SERVICE ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΜΑΝΩΛΟΓΛΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

H εταιρία ΜΑΝΩΛΟΓΛΟΥ-MAZDA,εκτός των γνήσιων ανταλλακτικών και αξεσουάρ, είναι σε θέση να σας προσφέρει υπηρεσίες εργοστασιακού service, διάγνωσης, συντήρησης,

Στη ΜΑΝΩΛΟΓΛΟΥ-Mazda δεν ενδιαφερόμαστε απλά για τη φροντίδα του αυτοκινήτου σας, ενδιαφερόμαστε συνολικά για εσάς, τον πελάτη μας.

Τηλεφωνήστε σήμερα στο 2381083088, 2381089388
ή στο manologloumazda@gmail.com

Υπηρεσίες Επισκευής και Συντήρησης Mazda

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Υποχρεωτικό το σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης e-call σε όλα τα νέα αυτοκίνητα

Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε μια διαδικασία επιβολής της υποχρεωτικής παρουσίας του σε όλα τα νέα μοντέλα, που ξεκίνησε το 2013, ενώ το 2015 είχε ψηφιστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Πολλοί κατασκευαστές, όπως π.χ. η Opel με τον OnStar, παρέχουν εδώ και καιρό σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης, αλλά πλέον και με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το e-call, όπως είναι ο δόκιμος αγγλικός όρος, γίνεται υποχρεωτικό από την 31η Μαρτίου για όλα τα καινούργια αυτοκίνητα.
Ο λόγος που το e-call είναι σημαντικό είναι γιατί με την άμεση ειδοποίηση των υπηρεσιών διάσωσης η λεγόμενη «χρυσή ώρα», τα πρώτα 60 λεπτά που ακολουθούν από ένα συμβάν, αξιοποιείται καλύτερα και πιο αποτελεσματικά. Με αποτέλεσμα να σώζονται περισσότερες ζωές και να μετριάζονται οι συνέπειες των ατυχημάτων.
Σε περίπτωση ατυχήματος το e-call καλεί αυτόματα το 112, τον πανευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης και έτσι ειδοποιούνται άμεσα EKAB, πυροσβεστική και τροχαία. Η κληση του 112 γίνεται όπως είπαμε αυτόματα, ακόμα και αν ο οδηγός είναι αναίσθητος ή ανήμπορος, ενώ μπορεί να ενεργοποιηθεί και χειροκίνητα με το πάτημα ενός μπουτόν, που συνήθως βρίσκεται στον ουρανό του αυτοκινήτου. Η χειροκίνητη κλήση είναι ιδιαίτερα σημαντική προκειμένου να ειδοποιηθούν οι αρμόδιες για αρχές για κάποιο συμβάν στο οποίο δεν μετέχει το όχημα που καλεί.
Η κλήση δίνει στους αρμόδιους την ακριβή θέση του αυτοκινήτου, τη χρονική στιγμή που συνέβη το συμβάν και την κατεύθυνσης κίνησης του αυτοκινήτου. Το τελευταίο είναι σημαντικό στις εθνικές οδούς, προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Την υποχρεωτική υιοθέτηση του e-call χαιρέτησε η ACEA, η ένωση των ευρωπαίων κατασκευαστών, η οποία πιέζει και για την υποχρεωτική χρήση των συστημάτων αυτόματης πέδησης, που σήμερα υπάρχουν στον εξοπλισμό μόλις του 30% των καινούργιων αυτοκινήτων
πηγη: caroto

Δεν υπάρχουν σχόλια: